Start Planning
Kristi himmelfart

Kristi himmelfart 2025 og 2026

Kristi himmelfart er en offentlig helligdag i Danmark for at mindes den kristne tro om Kristi Himmelfart 40 dage efter hans genopstandelse.

ÅrDatoDagHelligdag
202529. majtorsdagKristi himmelfartsdag
202614. majtorsdagKristi himmelfartsdag
Rul ned til bunden af ​​siden for tidligere års datoer.

Kristi himmelfart er en af de ældste kristne helligdage, og er blevet fejret helt tilbage i år 68 e.Kr. Den bibelske beregning af Kristi himmelfart følger øjeblikkeligt overrækkelsen af Den nye aftale til de vidende disciple. Han fartede til himlen fra Oliebjerget, og lovede at dette også ville være stedet hvor han en dag ville vende tilbage for at bygge hans kongerige på jorden.

For mange danskere er Kristi himmelfartsdag blot endnu en betalt feriedag. Ikke desto mindre afholder kirkerne rundt i Danmark særlige ceremonier på Kristi himmelfartsdag, og der er til tider processioner med tændte fakler rundt i kirken, som repræsenterer Jesus’ indtrædelse i himlen.

Frugter og grøntsager bliver traditionelt ”velsignet” og farmere tror på at en solskinsrig Kristi himmelfartsdag betyder en varm og lang sommer, mens regn på Kristi himmelfartsdag betød chancen for fiaskoen i det kommende år.

Tidligere år

ÅrDatoDagHelligdag
20249. majtorsdagKristi himmelfartsdag
202318. majtorsdagKristi himmelfartsdag