Start Planning
Danmark

Danske Helligdage 2017

Denne side indeholder en national kalender for alle 2017 helligdage. Disse datoer kan ændres, da officielle ændringer annonceres, så vær venlig at tjekke regelmæssigt for opdateringer.

DatoDagHelligdag
1. januarsøndagNytårsdag
13. apriltorsdagSkærtorsdag
14. aprilfredagLangfredag
16. aprilsøndagPåskedag
17. aprilmandagAnden påskedag
12. majfredagStore bededag
25. majtorsdagKristi himmelfartsdag
4. junisøndagPinsedag
5. junimandagGrundlovsdag
5. junimandagAnden pinsedag
25. decembermandagJuledag
26. decembertirsdagAnden juledag

Nationale helligdage reguleres under ferieloven, lovbekendtgørelse nr. 407 af 28. maj 2004. Denne lov erstatter alle tidligere ferielove og lovændringer. Denne lov fastlægger de faktiske nationale helligdage, der fejres, og giver regeringen myndighed til at deklarere individuelle nationale helligdage om nødvendigt.

Ferieloven fastlægger også, at enhver helligdag, der falder på en dag i weekenden skal holdes på den dato. Helligdagene skel ikke fejres på den følgende arbejdsdag.

Danmarks arbejdslovgivning angiver, at alle medarbejdere har ret til at modtage løn for nationale helligdage. Dog anses helligdage, der falder på typiske fridage, ikke som betalte nationale helligdage. Arbejdskontrakter kan gøre det til et krav at betale for alle helligdage, uanset hvornår disse helligdage foregår.

De fleste helligdage, der fejres i Danmark, er baseret på den kristne tro. Nogle af disse helligdage finder sted på forskellige datoer hvert år, fordi de fejres på baggrund af månens cyklus. Arbejdsgivere har pligt til at respektere disse helligdage uanset, hvilken dato de finder sted. Den danske regering offentliggør datoerne for alle nationale helligdage sidst på året for det følgende år.