Start Planning
Jul

Jul 2024, 2025 og 2026

Julen i Danmark er et signifikant tidspunkt på året og to offentlige helligdage er del af højtiden på juledag og dagene efter.

ÅrDatoDagHelligdag
202425. decemberonsdagJuledag
26. decembertorsdagAnden juledag
202525. decembertorsdagJuledag
26. decemberfredagAnden juledag
202625. decemberfredagJuledag
26. decemberlørdagAnden juledag
Rul ned til bunden af ​​siden for tidligere års datoer.

Julesæsonen i Danmark begynder fra eller nær begyndelsen af december og helt til d. 26. december eller endda helt til januar. Det er en glædelig sæson midt i vintertiden som holder i omkring en måned.

Omkring tre fjerdele af danskerne tilhører den kristne kirke i Danmark. Danmark er dog en meget sekulariseret nation. Dette kom frem i en spørgerundersøgelse i 2010, som viste at kun 28 procent af den danske befolkning troede på Guds eksistens. Danskerne forsætter med at være del og nyde julens begivenheder uanset deres religiøse tro, for det er indgroet i kulturen og handler ligeså meget om festen og familiesammenkomster som noget andet.

På trods af sekularismen, deltager en tredjedel af danskerne særlige begivenheder i kirken på eller omkring jul. Julemessen afholdes normalt omkring klokken 16, for at høre om den bibelske historie om julen. Der bliver også afholdt messer på juledag og anden juledag.

Julemåltidet bliver spist på juleaftensdag. Måltidet er stort og har retter såsom and, gås, flæskesteg, kartofler og sovs, kål, risalamande og meget mere. Efter aftensmåltidet, bliver der åbnet gaver og danset rundt om juletræet, efterfulgt af mere spisning.

Tidligere år

ÅrDatoDagHelligdag
202325. decembermandagJuledag
26. decembertirsdagAnden juledag
202225. decembersøndagJuledag
26. decembermandagAnden juledag