Start Planning
Jul

Jul 2020, 2021 og 2022

Julen i Danmark er et signifikant tidspunkt på året og to offentlige helligdage er del af højtiden på juledag og dagene efter.

ÅrDatoDagHelligdag
202025. decemberfredagJuledag
26. decemberlørdagAnden juledag
202125. decemberlørdagJuledag
26. decembersøndagAnden juledag
202225. decembersøndagJuledag
26. decembermandagAnden juledag

Julesæsonen i Danmark begynder fra eller nær begyndelsen af december og helt til d. 26. december eller endda helt til januar. Det er en glædelig sæson midt i vintertiden som holder i omkring en måned.

Omkring tre fjerdele af danskerne tilhører den kristne kirke i Danmark. Danmark er dog en meget sekulariseret nation. Dette kom frem i en spørgerundersøgelse i 2010, som viste at kun 28 procent af den danske befolkning troede på Guds eksistens. Danskerne forsætter med at være del og nyde julens begivenheder uanset deres religiøse tro, for det er indgroet i kulturen og handler ligeså meget om festen og familiesammenkomster som noget andet.

På trods af sekularismen, deltager en tredjedel af danskerne særlige begivenheder i kirken på eller omkring jul. Julemessen afholdes normalt omkring klokken 16, for at høre om den bibelske historie om julen. Der bliver også afholdt messer på juledag og anden juledag.

Julemåltidet bliver spist på juleaftensdag. Måltidet er stort og har retter såsom and, gås, flæskesteg, kartofler og sovs, kål, risalamande og meget mere. Efter aftensmåltidet, bliver der åbnet gaver og danset rundt om juletræet, efterfulgt af mere spisning.

Accept